Databrosin 3 vinkkiä pk-yrityksen parempaan IT-hallintaan

1. Varmuuskopiointi – on varotoimi

Varmuuskopioinnilla huolehditaan, että yrityksen tärkeät tiedot pysyvät turvassa silloinkin, kun tapahtuu jotain ennakoimatonta. Inhimillinen virhe tai laiterikko voivat johtaa tilanteisiin, jolloin liiketoimintakriittiseen dataan ei ole pääsyä. Pahimmillaan tämä saattaa pysäyttää liiketoiminnan. Varmuuskopiointi vaatii jatkuvaa seurantaa ja valvontaa sekä säännöllisiä palautustestejä. Varmuuskopiointi voidaan hoitaa paikallisesti, pilvipalveluna tai näiden yhdistelmänä.

 2. Palvelin – yrityksen liiketoiminnan sydän

Fyysinen tai pilvipalveluna hankittu yrityksen palvelin on syytä pitää jatkuvan ylläpidon piirissä: laitteiston ohjainpäivitykset, palvelinresurssien seuranta, tapahtumalogien seuranta, virtualisointikerroksen päivitykset, sekä ennen kaikkea käyttöjärjestelmän tietoturvapäivitykset. Moni asia täytyy ottaa huomioon, jotta liiketoiminnalle ”elintärkeä” palvelin on jatkuvasti käytettävissä. Tietoturvan osalta myös palvelimen käyttäjätunnusten jatkuvasta ylläpidosta on syytä pitää huolta, jotta yrityksestä poistuneiden henkilöiden käyttäjätunnukset saadaan poistettua ja varmistettua pääkäyttäjätunnusten olevan vain tarpeellisilla henkilöillä. Palvelimen hankinnassa puolestaan tulee ottaa huomioon jatkuva sähkönsyöttö, riittävä jäähdytys sekä fyysinen tietoturva.

3. IT-hankinta – oikeat hankinnat täyttämään tarpeet

Uuden henkilön saapuessa yritykseen töihin, tulee aika hankkia uudet IT-laitteet. Mutta mitkä ovat riittävät laitteet ja ohjelmistot työn tehokkaaseen suorittamiseen? Laitteet ja ohjelmistot kehittyvät kovaa vauhtia, jolloin laitehankintojen vertailuun voi mennä paljon aikaa. Joskus hankinnat eivät myöskään täytä työntekemisen tarpeita.

Näihin yllämainittuihin IT-haasteisiin saat henkilökohtaista apua Databrosilta. Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Databros on pohjalainen yksityinen IT-alan toimija. Tuemme ja ylläpidämme yritysten tietojärjestelmiä, teemme käyttöönottoja ja tietojärjestelmien vaihtotöitä. Tarjoamme laajan valikoiman ohjelmistoja, tietokoneita ja tulostusjärjestelmiä, verkkolaitteita ja palomuuripalveluja sekä tuotamme konesalipalveluja omasta paikallisesta salistamme.

Kun asioit kanssamme, asioit ammattilaisten kanssa.