Ajankohtaista

Paikallinen kumppani tietotekniikan koukeroihin

PAIKALLINEN KUMPPANI TIETOTEKNIIKAN KOUKEROIHIN

Tietotekniikan ratkaisut ja kieli voivat olla monelle yrittäjälle haastavia. Oman alan asiantuntemuksen lisäksi pitäisi hanskata myös tietotekniikan ratkaisut. Vaikka Pohjanmaalla on vahva itse tekemisen kulttuuri, niin kaikkea ei kuitenkaan kannata yksin väkertää. Databros tarjoaa paikallisena kumppanina avun ja ratkaisut tietotekniikan palveluihin, jotta yritys voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

”Palvelemme asiakkaita rusinat pullasta –tyyppisesti. Asiakas voi valita meiltä palvelut tarpeensa mukaan: räätälöimme jokaiselle asiakkaalle hänen tarpeisiinsa sopivan paketin tukemaan liiketoimintaa. Jos asiakas ei ymmärrä ATK-pingviiniä, niin me kyllä suomennamme”, sanoo Databros Services Oy:n toimitusjohtaja Harri Vuolle.

Databrosin asiakkaina on niin pienyrityksiä kuin kansainvälisiä suuryrityksiä. ”Pystymme joustavan organisaatiomme kautta toimimaan kaikenkokoisten yritysten kumppanina, pienellä asiakkaalla on eri tarpeet kuin isoilla”, Vuolle kertoo.

OMA KONESALI TAKAA NOPEUDEN

Databros on yrityksille palveluita tuottava Pohjanmaan suurin IT-yritys, jossa osaamisen taso on vahva ja henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti.  ”Olemme toteuttaneet alueen suurimmat ja hankalimmat laitemigraatiot, joissa vaihdetaan vanha järjestelmä uuteen. Me olemme niissä tilanteissa The Kumppani ja meihin voi luottaa.”

Databros on viime vuosina panostanut todella vahvasti omaan konesaliin. ”Uudistimme konesalin koko infran, kuten kaapit, jäähdytykset, varavirrat sekä tietoliikenneyhteydet. Kaikki on kahdennettu”, Vuolle kertoo.

Oma konesali takaa sen, että asiakas saa muutos- tai vikatilanteissa nopeaa palvelua. ”Asiakas myös tietää missä data sijaitsee. Reagointinopeus on myös hyvä, sillä voimme tehdä kaiken paikallisesti ilman kenenkään ohjausta.” Databros tarjoaa myös takuuhuollot Fujitsun, Hewlett-Packardin ja Lenovon laitteisiin.

KIINNOSTAVA YRITYS HYVILLE TYÖNTEKIJÖILLE

Vuonna 2006 perustetulla Databrosilla on toimipisteet Seinäjoella Kauppaneliössä ja Vaasassa Yrittäjänkadulla, joissa on yhteensä 24 työntekijää. Teknisiä asiantuntijoita on peräti 17.

”Hyvät ammattilaiset kaipaavat rinnalle toisia hyviä ammattilaisia. Meillä niitä löytyy, joten olemme kiinnostava yritys hyville työntekijöille. Työntekijöiden vaihtuvuus meillä on ollut todella pientä ja niin kauan, kun talosta löytyy naurua, niin meillä menee ihan hyvin”, Vuolle sanoo.

Databros kasvaa – haussa Tekninen Myyjä

Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä osaavaan ja kasvavaan Databrosin tiimiin! Etsimme Vaasan tai Seinäjoen toimipisteeseemme Teknistä Myyjää.

Tehtävääsi kuuluu yritysasiakkaiden kanssa työskentely, komponenttien myyntitilausten ja -tarjousten käsittely sekä tekninen tuki ja asiakaspalvelu. Olet osa myyntitiimiämme ja mukana saavuttamassa yhteiset tavoitteet.

Databros on vuonna 2006 perustettu pohjalainen yksityinen IT-alan toimija. Olemme asiakkaan kumppani IT-asioissa. Tuemme ja ylläpidämme yritysten tietojärjestelmiä, teemme käyttöönottoja sekä tietojärjestelmien migraatioita. Tarjoamme laajan valikoiman ohjelmistoja, tietokoneita ja tulostusjärjestelmiä, verkkolaitteita, palomuuripalveluja, konesaliratkaisuita sekä tuotamme konesalipalveluja omasta paikallisesta salistamme.

Edellytämme hakijoilta:

 • Kokemusta IT-laitteista
 • Positiivista asennetta
 • Kokemusta asiakaspalvelusta
 • Suullinen sekä kirjallinen englannin kielen osaaminen

Eduksi tehtävässä:

 • Ruotsin kielen osaaminen

Tarjoamme:

 • Toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen
 • Loistavat olosuhteet työntekoon
 • Työn tekemisen tueksi osaavan tiimin

Lähetä rohkeasti hakemus 14.10.2018 mennessä osoitteeseen: rekry@databros.fi

Lisätietoja:

Mika Haikola
Aluejohtaja
050 591 6011
mika.haikola@databros.fi

 

Etsimme kasvavaan joukkoomme Account Manageria

Kokenut Account Manager, nyt sinulla on mahdollisuus liittyä osaavaan ja kasvavaan Databrosin tiimiin! Etsimme Vaasan tai Seinäjoen toimipisteeseemme Account Manageria.

Account Managerin tehtävään kuuluu uusasiakashankinta sekä nykyasiakkaiden asiakasvastuut.

Databros on vuonna 2006 perustettu pohjalainen yksityinen IT-alan toimija. Olemme asiakkaan kumppani IT-asioissa. Tuemme ja ylläpidämme yritysten tietojärjestelmiä, teemme käyttöönottoja sekä tietojärjestelmien migraatioita. Tarjoamme laajan valikoiman ohjelmistoja, tietokoneita ja tulostusjärjestelmiä, verkkolaitteita, palomuuripalveluja, konesaliratkaisuja sekä tuotamme konesalipalveluja omasta paikallisesta salistamme.

Edellytämme hakijoilta:

 • Laajaa tuntemusta IT-alalta
 • Positiivista asennetta
 • Tiimityöskentelykykyä
 • Oma-aloitteisuutta

Eduksi tehtävässä:

 • Laaja kontaktiverkosto
 • Kokemus asiakasvastaavan roolista

Tarjoamme:

 • Toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen
 • Loistavat olosuhteet tulosten tekemiseen
 • Työn tekemisen tueksi osaavan tiimin

Lähetä hakemus 14.10.2018 mennessä osoitteeseen: rekry@databros.fi

Lisätietoja:

Mika Haikola
Aluejohtaja
050 591 6011
mika.haikola@databros.fi

 

Databrosin 3 vinkkiä pk-yrityksen parempaan IT-hallintaan

1. Varmuuskopiointi – on varotoimi

Varmuuskopioinnilla huolehditaan, että yrityksen tärkeät tiedot pysyvät turvassa silloinkin, kun tapahtuu jotain ennakoimatonta. Inhimillinen virhe tai laiterikko voivat johtaa tilanteisiin, jolloin liiketoimintakriittiseen dataan ei ole pääsyä. Pahimmillaan tämä saattaa pysäyttää liiketoiminnan. Varmuuskopiointi vaatii jatkuvaa seurantaa ja valvontaa sekä säännöllisiä palautustestejä. Varmuuskopiointi voidaan hoitaa paikallisesti, pilvipalveluna tai näiden yhdistelmänä.

 2. Palvelin – yrityksen liiketoiminnan sydän

Fyysinen tai pilvipalveluna hankittu yrityksen palvelin on syytä pitää jatkuvan ylläpidon piirissä: laitteiston ohjainpäivitykset, palvelinresurssien seuranta, tapahtumalogien seuranta, virtualisointikerroksen päivitykset, sekä ennen kaikkea käyttöjärjestelmän tietoturvapäivitykset. Moni asia täytyy ottaa huomioon, jotta liiketoiminnalle ”elintärkeä” palvelin on jatkuvasti käytettävissä. Tietoturvan osalta myös palvelimen käyttäjätunnusten jatkuvasta ylläpidosta on syytä pitää huolta, jotta yrityksestä poistuneiden henkilöiden käyttäjätunnukset saadaan poistettua ja varmistettua pääkäyttäjätunnusten olevan vain tarpeellisilla henkilöillä. Palvelimen hankinnassa puolestaan tulee ottaa huomioon jatkuva sähkönsyöttö, riittävä jäähdytys sekä fyysinen tietoturva.

3. IT-hankinta – oikeat hankinnat täyttämään tarpeet

Uuden henkilön saapuessa yritykseen töihin, tulee aika hankkia uudet IT-laitteet. Mutta mitkä ovat riittävät laitteet ja ohjelmistot työn tehokkaaseen suorittamiseen? Laitteet ja ohjelmistot kehittyvät kovaa vauhtia, jolloin laitehankintojen vertailuun voi mennä paljon aikaa. Joskus hankinnat eivät myöskään täytä työntekemisen tarpeita.

Näihin yllämainittuihin IT-haasteisiin saat henkilökohtaista apua Databrosilta. Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Databros on pohjalainen yksityinen IT-alan toimija. Tuemme ja ylläpidämme yritysten tietojärjestelmiä, teemme käyttöönottoja ja tietojärjestelmien vaihtotöitä. Tarjoamme laajan valikoiman ohjelmistoja, tietokoneita ja tulostusjärjestelmiä, verkkolaitteita ja palomuuripalveluja sekä tuotamme konesalipalveluja omasta paikallisesta salistamme.

Kun asioit kanssamme, asioit ammattilaisten kanssa.

Kapellimestarin katsaus – Databros Services Oy

Loppuvuodesta 2017 kirjoittelin otsikolla Wau, mikä vuosi! Oli rock’n’rollia ja pöhinää. Tuon jatkeeksi, tilikautemme päätteeksi, lainaan suoraan erästä pohjalaista yrittäjäkollegaa, jolta kysyttiin eräässä tilaisuudessa:

Mites teillä oikein menee?
Vastaus nauratti: No vaikea olisi sanoa, että menee huonosti…

Databros ryskyy ja paukkuu kuin patarumpu Musiikkiopiston kevätkonsertissa, kovaa ja oikea-aikaisesti – onhan tätä varten jo parikymmentä vuotta harjoiteltu. Henkilökunnan määrä kasvoi 40 % ja uudelle tilikaudelle on jo palkattu lisää soittajia. Katsomomme oli täynnä, tavoitteemme ylittyi ja lisäksi koko show oli kanttiinimyynnin kanssa kannattavaa. Aika hyvät lähtökohdat uuteen tilikauteen; taustasoittajat ja solistit ovat nuotit opetelleet ja osaajaorkesterilla alkaa toinen näytös.

Tuloksemme on muutakin kuin kova liikevaihto. Palkitsevinta on tyytyväiset asiakkaat ja sujuva yhteistyö. Jotenkin haistelen ja maistelen ilmaa, että meillä jatkuva laadun parantaminen on henkilökunnassa sisäänrakennettuna ja sitä asiakkaamme arvostavat.

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella yritykset ovat etsineet operaattorimurroksen seurauksena uusia IT-palvelukumppaneita. Databros on tarjonnut yritysasiakkaille ketterän, paikallisen ja kasvollisen vaihtoehdon. Näytönhalun, osaajien ja oikeahetkisten investointien ansiosta olemme saavuttaneet asiakkaiden luottamuksen.

Kuuntelimme asiakkaita ja toteutimme pyynnöt!
Aika yksinkertainen resepti:
Soittaa sitä musiikkia, mitä asiakkaat haluavat kuunnella…

Olemme pystyneet yllättämään viime vuoden monet uudet asiakkaat osaamisellamme ja hiljaisena lupauksena kaikille, tulemme tarjoamaan jatkossa jukeboxistamme laajemman valikoiman käyttöönne…

Harri Juhani