Ajankohtaista

Microsoft Teams yhdistää ihmiset ja keskittää tiedon

Microsoft Teams on helppokäyttöinen yhteistyöalusta, joka keskittää niin työyhteisön sisäiset kuin eri organisaatioiden välisetkin viestit, kokoukset ja tiedostot yhteen paikkaan. Se on luotu helpottamaan ihmisten välistä kommunikointia ja organisoimaan yhteistyötä tavalla, joka antaa valtavasti mahdollisuuksia niin tiedonjakoon, projektinhallintaan kuin palavereihinkin – mikä on etenkin tämän päivän työkulttuurissa tärkeää, sillä etätyö ja työajan joustavuus lisääntyy jatkuvasti. Team yhdistää ihmiset, istuivat he sitten Siperiassa tai Balilla.

Jos pohdit, olisiko Teamsistä teille hyötyä, miten se otetaan käyttöön tai mikä Teams ylipäänsä on, niin jatka lukemista! Haastattelimme Data Group -ketjun toimitusjohtaja Timo Vileniusta, joka kertoo, miksi Teams kannattaa ottaa käyttöön sekä antaa vinkit käytön aloittamiseen.

 

Mihin kaikkeen Teamsiä voi käyttää?

 

Teamsin monet ominaisuudet tekevät siitä monipuolisen työkalun, joka on täysin skaalattavissa organisaation koon mukaisesti. Siitä hyötyvät niin yksinyrittäjät kuin suuret konsernitkin, sillä kaikki pohjautuu oikeiden henkilöiden ja tietojen yhteen saattamiseen. Teamsiin on saatavilla myös kymmeniä eri lisäosia ja integraatioita, joiden avulla voit rakentaa organisaatiosi Teamsistä täysin tarpeidenne mukaisen ratkaisun.

Chat-osiossa voit aloittaa keskustelun yhden tai useamman henkilön kanssa, ja tiimeihin voit koota esimerkiksi projektin avainhenkilöt oman organisaatiosi sisältä ja ulkopuolelta. Office365-integraation avulla tiimisi jäsenet pääsevät helposti käsiksi yhteisiin tiedostoihin, joten ulkoisia tiedostonjakopalveluita ei tarvita. Videokonferenssiominaisuuden avulla tavoitat ihmiset kuvayhteydellä huolimatta siitä, missä he tekevät töitä, ja jaat näytöltäsi yhteisiä tiedostoja, muistiinpanoja sekä muita näkymiä.

 

Mitkä ovat Teamsin tärkeimmät ominaisuudet?

 

 • Teams poistaa tarpeen usealle eri järjestelmälle, mikä nopeuttaa ja suoraviivaistaa viestintää. Kun kaikki tarvittava tieto ja työkalut löytyvät yhdestä järjestelmästä, on töiden tekeminen, tietojen etsiminen ja projektien hallitseminen helpompaa.
 • Parhaimmillaan kaikki tieto voidaan jakaa reaaliaikaisesti. Esimerkiksi videoneuvotteluyhteydellä käytävistä kokouksista voidaan luoda Teamsiin muistio, ja ruudunjaon avulla jokainen kokouksen osallistuja näkee reaaliajassa kaiken, mitä muistioon päivitetään. Muistioon on helppo palata myös kokouksen jälkeen.
 • Kaikilla tiimin jäsenillä tai projektin avainhenkilöillä on käytössään sama tieto. Esimerkiksi sähköpostissa joku tipahtaa helposti keskustelusta pois, jos häntä ei ole muistettu liittää vastaanottajalistaan. Teamsissä kaikki henkilöt ovat yhdessä, yhteisessä kanavassa, joten tieto on aina kaikkien tiimin jäsenten saatavilla ja kommentoitavana.
 • Tiimissä voit hallita eri asiakokonaisuuksien yksityisyyttä ja käyttöoikeutta. Voit siis päättää, kuka minkäkin tiimin tietoihin pääsee käsiksi ja ketä tieto koskee. Koko organisaatio yhteiset kanavat – silloin kun asiat ovat kaikille yhteisiä – myös lisäävät avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.
 • Teams toimii kaikissa yleisimmissä laitteissa, selaimissa ja käyttöjärjestelmissä. Pääset siis helposti käsiksi tietoihin ja kokouksiin vaikkapa matkalla ollessasi. Samalla se edistää tiedon tasa-arvoisuutta ja avoimuutta, mikä taas lisää motivaatiota ja merkityksellisyyden tunnetta.

 

Miten saat Teamsistä parhaan hyödyn irti?

 

Tärkeintä on määritellä se, mitä tarpeita tämä työkalu ratkaisee ja minkä tiedon tulisi olla kenenkin käytettävissä. Huolellisen määrittelyn ansiosta ohjelman käyttöön ottaminen on nopeampaa, ja sen käyttö myös luonnollisempaa ja intuitiivisempaa. Lisäksi ohjelma saadaan vastaamaan organisaation tarpeita heti alusta saakka – selkeästi rakennettu kokonaisuus on helpompi ja miellyttävämpi ottaa käyttöön, eikä aikaa kulu myöhemmin esimerkiksi käyttöoikeuksien tai tiimien uudelleen määrittelemiseen.

Lisäksi tärkeää on ottaa työkalu systemaattisesti käyttöön heti alusta saakka. Mikään ohjelma ei sulaudu osaksi arkista toimintaa itsestään, vaan se saa mahdollisuuden ainoastaan silloin, kun käyttäjät ottavat sen käyttöönsä ja ovat valmiita kehittämään sisäisiä prosesseja siten, että Teamsistä saadaan paras mahdollinen hyöty irti. Se on investointi, jonka käynnistäminen vaatii panostuksia, mutta joka rutiiniksi muodostuessaan keventää viestintää, tiedonjakoa ja yhteistyötä huomattavasti.

 

Oletko valmis ottamaan Teamsin käyttöön tai kuulemaan lisää?

 

Jos kaipaat tukea tai lisätietoa käyttöönottoon, niin ota yhteyttä! Me Databrosilla autamme teitä mielellämme löytämään oikean kokonaisuuden teidän tiiminne tarpeisiin, ja tarjoamme aiheesta myös koulutuksia.

Toimarin turinat: Uuteen vuoteen 2020

Kiitos kuluneesta vuodesta, arvon asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme!

Viime vuonna tapahtui paljon hyviä asioita. Vajaan kolmen vuoden toiminta Pohjanmaan alueella, Vaasassa, on saanut vakiintuneen kivijalan. Olemme olleet mukana toteuttamassa merkittäviä järjestelmäprojekteja ja tuotetoimituksia.

Yhtälailla Etelä-Pohjanmaan alueen kasvava asiakaskunta viittaa syvään luottamukseen ja osaamisemme arvostamiseen. Mittaisimme loppuvuodesta NPS lukumme kehitystä ja saimme saman huippulukeman kuin edellisenä vuonna.

Fujitsu Forumissa Münchenissä meille luovutettu Nordic ja Baltian alueen Partner of The Year 2019 oli työmme laadun ja pitkäjänteisyyden tunnustus kansainvälisellä tasolla.

Kiitospuheeni kärjessä oli tuolloin loistava henkilökuntamme. Ilman huippuporukkamme osaamista ei meillä näitä tunnustuksia olisi. Tekemistä ja oppimista on kuitenkin paljon jäljellä sekä meillä, että asiakkaittemme ympäristöjen muutos- ja kehittämistyössä.

Tietojen kalasteluun ja kiusanteko-ohjelmien torjuntaan voidaan vaikuttaa paljon varautumalla uusilla suojausmetodeilla ja kouluttamalla ihmisiä työpaikoilla varovaisuuteen. Yritystasolla tulee olla kattava tietojen varmistus ja hyvin suunniteltu palautumisprosessi. Näihin asioihin kiinnitämme tänä vuonna paljon huomiota.

Hyvää alkanutta vuotta. Databros on valmiina vastaanottamaan uudet haasteet ja tekemään kanssanne parempaa tietoympäristön hallintaa.

Harri Juhani

Databros Services Oy palkittiin Fujitsu Select Partner of the Year 2019 -palkinnolla

Databros Services Oy valittiin Fujitsu Select Partner of the Year 2019 -kumppaniksi Fujitsu Forumissa, Münchenissä. Databrosin ja Fujitsun yhteistyön arvoina ja peruspilareina ovat olleet avoin kommunikaatio, vankka keskinäinen luottamus ja kunnioitus sekä molemminpuolinen tahtotila kehittää yhteistä liiketoimintaa.

”Databros on vuosi toisensa jälkeen menestyksekkäästi toiminut Fujitsun Select -jälleenmyyntikumppanina ja tästä vuodesta on hyvää vauhtia kehittymässä kaikkien aikojen ennätysvuosi. Databrosin ammattitaitoiset tiimit niin Seinäjoella kuin Vaasassakin tekevät erinomaista työtä ja yhteistyö heidän kanssaan on mutkatonta, rentoa ja tavoitteellista. Ansaittu palkinto, hyvät databrosilaiset: Fujitsun Select Partner Award 2019 – onneksi olkoon!” toteaa Databrosia onnitellut Jaana Vesa, Fujitsun Channel Nordic Director.

Forumissa palkintoa vastaanottamassa olivat Databros Services Oy:n toimitusjohtaja Harri Vuolle ja aluejohtaja Mika Haikola: Arvostamme suuresti saatua palkintoa. Avoin keskusteluyhteys Fujitsun kanssa on mahdollistanut asiakkaillemme parhaiden ratkaisuiden toteuttamisen. Erityiskiitos kuuluu asiakkaillemme sekä Databrosin työntekijöille.”

Fujitsu SELECT Partner -kumppaniohjelman tavoitteena on mahdollistaa toimiva yhteistyö Fujitsun ja kumppaneiden välillä, jotta loppuasiakkaat saavat käyttöönsä parhaat IT-ratkaisut liiketoiminnan tueksi.

Raskas IT-lounas tulee jälleen 22.-23.10.

Nyt painitaan raskaiden aiheiden parissa, sillä Databrosin opastamana sukelletaan lisenssimaailmaan. Kaikki asiantuntijat sekä IT-hankintoja pohtivat henkilöt ovat tervetulleita!

Tilaisuuden paikat ja ajankohdat:

Vaasa 22.10.2019, kello 8:30-12:30
Paikka Scandic Waskia

Seinäjoki 23.10.2019, kello 08:30 – 12:30
Paikka Oma SP Stadion

Tilaisuuden agenda:

Aamupala kello 8:30

Puheenvuorot:
Adobe –  Sovellukset sekä lisenssimallit yrityskäyttöön
Sophos –  Raskaansarjan tietoturvaratkaisut kokonaispalveluna
Microsoft – Kaikki irti 365 -investoinnista

Raskas ja rasvainen ATK-lounas

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu viimeistään 10.10.2019 osoitteeseen tapahtumat@databros.fi.

Huom. rajallisen osallistujamäärän vuoksi paikkoja on varattu korkeintaan 2 kappaletta yhtä organisaatiota kohden.

HAEMME JÄRJESTELMÄASIANTUNTIJAA VAASAAN

Databros Services Oy on Pohjanmaalla toimiva IT-laitteiden, IT-palveluiden toimittaja ja asiakkaiden IT-kumppani. Databros jatkaa vahvassa kasvussa ja nyt haemme Vaasan tiimiin järjestelmäasiantuntijaa. Databros Services Oy toimipisteet ovat Seinäjoella sekä Vaasassa. Liikevaihto on 8M€. Henkilömäärämme on 26.

Oletko sinä tiimimme seuraava jäsen, joka palvelee yli tuhatta yritysasiakastamme?

Haemme nyt

JÄRJESTELMÄASIANTUNTIJAA VAASAAN

 

Tehtävässä vastaat omalta osaltasi asiakkaalle toimitettavista lähi- ja etätukipalveluista. Olet päivittäin asiakkaiden tukena laajoissa käyttöönottoprojekteissa sekä yksittäisten haasteiden ratkaisuissa. Saat rinnallesi erittäin ammattitaitoisen ja kokeneen tiimin.

 

TOIVOMME SINULTA

 

 • Sinulla on kokemusta IT-alan tehtävistä useampi vuosi, joissa olet toiminut läheisesti loppukäyttäjien kanssa. Olet myös tottunut itse aikatauluttamaan työpäiväsi tehokkaasti.
 • Microsoft-teknologiat ovat sinulle erittäin tuttuja. VMware, backup sekä tietoturvaratkaisut ovat käytännöntasolla sinulle jo entuudestaan tuttuja. Verkko-osaaminen lasketaan eduksi.
 • Ajokortti tarvitaan töiden suorittamiseen.
 • Me Databrosilla teemme työtä asiakkaiden menestymisen eteen, ja haluamme tukea omalta osaltamme asiakkaiden liiketoiminnan ja arjen sujuvuutta. Toivottavasti sinullakin on hymy kasvoilla, joka piristää asiakkaidemme päivää.

 

TARJOAMME

 

 • Vakituisen työn erinomaisessa työyhteisössä. Olosuhteet laadukkaan työn tekemiseen ovat kunnossa.
 • Meillä pääset haastamaan ja kehittämään omaa osaamistasi, yhdessä osaavan tiimin kanssa.
 • Työn sisältöön on mahdollisuus vaikuttaa.
 • Lisäksi tarjoamme hyvät työsuhde-edut käyttöösi.

 

LISÄTIETOJA

 

Mika Haikola
+358 50 591 6011
mika.haikola@databros.fi

Lähetä hakemuksesi rekry@databros.fi palkkatoiveineen viimeistään 31.8.2019 mennessä.