Virtuaalinen suunnitteluympäristö yhdistää projektit ja suunnittelijat kustannustehokkaasti

Suunnitteluprojekteja on perinteisesti pyöritetty toimistolla sijaitsevalta työasemalta. Kun tiedot sijaitsevat työasemalla, on myös työt tehtävä siellä – tai ainakin huolehdittava tarkasti eri työversioiden synkronoimisesta. Helpompaa olisi, jos suunnitelman saisi mukaansa vaikkapa asiakkaalle, junaan tai toiselle toimistolle. Tällöin kannettavassa laitteessa tulee olla riittävästi ytyä suunnitelmien pyörittämiseen. Varjopuoleksi mobiilissa suunnitteluratkaisussa muodostuu kuitenkin sen korkeampi hankintahinta erityisesti satunnaisesti suunnittelevien käyttäjien kohdalla. 

 

Eri toimipisteet voivat hyödyntää samaa suunnitteluympäristöä kustannustehokkaasti 

 

Virtuaalisen suunnitteluympäristön avulla on yhdistetty useita eri toimipisteitä tai etänä työskenteleviä suunnittelijoita, jotka käsittelevät samaa suunnitelmaa tai projektia. Kun työasema ja data sijaitsevat ulkoisessa konesalissa, voi yhteyden palvelimelle muodostaa mistä ja millä laitteella tahansa. Näkymässä avautuvat täysin samat ohjelmat kuin työmaalta lähtiessäkin. Ratkaisulla saavutetut edut ovat huomattavat. Suunnitelmat kulkevat aina mukana, ja niillä voi olla useampi yhtäaikainen käyttäjä. 

Ratkaisu on myös tietoturvallinen. Suunnittelija avaa tyypillisesti salatun yhteyden palvelimelle, klikkaa suunnitteluympäristön auki ja ryhtyy töihin. Käyttäjän omaa laitteistoa virtuaalinen suunnitteluympäristö ei juurikaan kuormita, sillä käyttäjän fyysisen työaseman ja konesalin välillä siirretään ainoastaan valmiiksi renderöityjä kuvia. 

Ratkaisua ovat hyödyntäneet muun muassa erilaiset suunnittelu- ja arkkitehtitoimistot, jotka käyttävät 3D-suunnitteluohjelmistoja aktiivisesti. 

  

Virtuaalinen suunnitteluympäristö vaativaan ammattikäyttöön Databrosilta 

 

Olemme auttaneet jo useita yrityksiä yhdistämään suunnitelmat ja niiden tekijät kustannustehokkaasti. Konesalimme laitteiston komponentit soveltuvat vaativaan, kuormittavaan ammattikäyttöön, ja asiakkaamme saavat ne käyttöönsä kuukausiveloitteisesti. Palvelu soveltuu niin pitkäaikaisiin projekteihin kuin töihin, jotka kestävät muutamia kuukausia tai joihin tarvitaan määräajaksi yrityksen ulkopuolinen suunnittelija mukaan. 

Asiakkaalle virtuaalisen suunnitteluympäristön käyttöönotto on vaivatonta eikä sido pääomia. Hoidamme ympäristön käyttövalmiiksi, ja järjestelmäasiantuntijamme pitävät huolen siitä, että palvelinten käyttöliittymä- ja tietoturvapäivitykset ovat ajan tasalla. Laitteet ovat aina iskussa ja teknologiakehityksen kärkeä. Palvelussa on vakiona myös tietojen varmistus. 

Tämä skaalautuva ja joustava ratkaisu on vastaus moneen eri suunnitteluympäristön ongelmaan. 

 

Sopisiko virtuaalinen suunnitteluympäristö tarpeisiinne? 

 

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!