Toimitusjohtajan kynästä: Monta kokemusta rikkaampana uuteen vuoteen

Vuoden vaihtuessa uuden vuoden lupaukset kumpuavat seinistä. Pitäisi laihduttaa, liikkua, olla ilman kaljaa, tupakat on tumpattu ja niin edelleen. Viime vuoden lupauksista saikin kaikki luopua viimeistään maaliskuun lopulla, kun huomion vei lepakkoyskä ja sen seuraukset – niin terveydelliset, kaupalliset kuin poliittiset.

Teimme asiakkaillemme melkoisen digiloikan kuukaudessa, parissa. Etäyhteyksien, neuvottelujärjestelmien ja niihin liittyvien pientuotteiden kysyntä räjähti ja saimme pääosin ennen kesän alkua kysynnän tyydytettyä. Monet pitkän aikavälin suunnitelmat saimme kuitenkin vietyä laite- ja komponenttipulasta huolimatta kunnialla maaliin.

Laittaessamme käyttäjien etätyöympäristöjä käyttökuntoon, olimme poikkeuksetta myös tietoturvakysymysten edessä. Ovatko yhteydet turvalliset? Entä mikä on kirjautumissääntöjen, salasanakäytänteiden ja tietojen varmistuksen laita? Samalla järjestimme pilvipalveluiden käytön koulutusta joustavilla asiakaskohtaisilla kahvivarttikoulutuksilla, josta saimme laajaa kiitosta.

Olemme valmistautuneet tuleviin koitoksiin koko organisaation voimin ja jälleen kerran, iloksenne voimme kertoa uusista tuulista jo näin heti alkuvuodesta: tulemme entistä vahvemmin tukemaan asiakkaittemme liiketoimintaa tietoturvallisemmin ja joustavammin palveluin.

Harri Juhani
Databrosin työmies