PAIKALLINEN KONESALI VAI PILVIPALVELU? NÄIN VALITSET OIKEAN YHDISTELMÄN!

Yrityksen dataa ei kannata säilyttää vain yhdellä laitteella, sillä on olemassa riski, että laite hajoaa tai varastetaan ja se voi aiheuttaa liiketoiminnalle korvaamattomia vahinkoja. Yrityksen data tarvitsee turvallisen säilytyspaikan. Oma konesali voi olla tehokas vaihtoehto, mutta se on usein etenkin Pk-yrittäjille kallis investointi, eikä yrityksen tiloista välttämättä löydy laitteelle tarpeeksi tilaa. Datan turvalliseen tallennukseen löytyy myös muita vaihtoehtoja, kuten vuokrattu konesali tai pilvipalvelu. Kokosimme lyhyesti konesalin ja pilvipalvelun erot ja hyödyt.

 

PAIKALLINEN KONESALI

Oma konesali voi olla kertakustannuksena kallis investointi, sillä usein palvelin täytyy ylimitoittaa, jotta kapasiteetti ei heti jää liian pieneksi. Vuokrattu palvelinalusta mitoitetaan yrityksen tarpeiden mukaisesti, jolloin turhista tehoista ei tarvitse maksaa. Se luonnollisesti tietää yritykselle selvää säästöä. Kun taas yrityksen kapasiteettitarve kasvaa tai pienenee, voidaan palvelinalustaa joustavasti laajentaa, tai pienentää tarpeen mukaan, joka näkyy kuukausiveloituksessa. Käytännössä yritys maksaa vain käytetyistä tehoista sekä käytetyistä lisensseistä eli sovellusten käyttöoikeuksista.

 

PILVIPALVELU

Pilvipalvelu on verkkoyhteyden välityksellä toimiva palvelu tietojenkäsittelyyn ja tallennukseen. Pilvipalvelussa data on turvassa, vaikka laitteet rikkoutuisivat tai varastettaisiin. Datan tallennus pilveen mahdollistaa sen käyttämisen kätevästi miltä laitteelta tahansa, tietokoneelta tai mobiililta. Tarvitset laitteeseen vain toimivan verkkoyhteyden. Suuria tiedostoja käytettäessä pilvipalvelun sujuva käyttö voi vaatia verkkoyhteydeltä paljon. Tällaisessa tapauksessa heikko yhteys voi olla pilvipalvelun rajoittava tekijä.

Pilvipalvelussa ei varsinaista varmuuskopiointia suoriteta, vaan vikasietoisuus perustuu siihen, että data replikoidaan useampaan laitteeseen, järjestelmään tai jopa useampaan maantieteelliseen sijaintiin. Tämän takia ei pystytä olemaan täysin varmoja, missä yrityksen data sijaitsee. Siksi pilvipalvelua valitessa on oleellista tarkistaa, missä tietoja fyysisesti säilytetään. Euroopan alueella sijaitseva pilvipalvelu täyttää EU:n tietosuojalainsäädännön vaatimukset.

 

HYBRIDIRATKAISU

Hybridiratkaisu yhdistää yrityksen oman konesalin ja pilvipalvelun hyödyt, tai oman konesalin ja vuokratun konesalin hyödyt yhteen pakettiin. Oma konesali mahdollistaa tiedostojen nopean käsittelyn ja palauttamisen riippumatta verkkoyhteyden nopeudesta, ja samalla on mahdollista siirtää varmuuskopioita myös pilveen tai vuokrattuun konesaliin. Pilvipalvelu tarjoaa tehokkaan suojan mahdollisilta onnettomuuksilta tai varkauksilta. Verkkoyhteyden avulla toimiva pilvipalvelu mahdollistaa datan käyttämisen nopeasti missä vain, vaikka mobiililaitteella.
Meillä Databrosilla on huolehdittu palvelinsalin tietoturva-, varmistus- ja infraratkaisut kuntoon.  Voit olla varma, että tietosi ovat meillä turvassa.Tarjoamme käyttöönne uusinta teknologiaa, ja asiantuntijamme auttavat teitä löytämään tarpeisiinne sopivimman pilviratkaisun. Ota yhteyttä ja kysy palveluistamme lisää!