Käsittelemme asiakkaiden taloustietoja, joten tietoturvan merkitys on meille keskeinen. Nykyään lähes kaikki tietomme ovat verkossa, ja haluamme, että henkilökuntamme on perillä tietoturvasta.

Tilitoimisto Finanssila: IT-ympäristöön panostaminen näkyy palveluiden toimivuudessa

IT-palveluiden ulkoistaminen voi olla järkevä ratkaisu, etenkin jos yrityksen omia resursseja halutaan ohjata liiketoiminnan kannalta olennaisiin asioihin. Näin totesi myös Elisa Nivukoski yrittäjäkumppaneidensa kanssa heidän perustettuaan Tilitoimisto Finanssilan, joka on erikoistunut maatalousyrityksien taloushallintoon. Siispä oli selvää, että IT-kumppani tarvittaisiin. Tähän tehtävään valikoitui jo useita vuosia sitten Databros, ja Finanssilan kehityksen sekä kasvun myötä IT-toiminnot ovat kehittyneet yrityksen mukana.

Monipuolisia hyötyjä M365-ylläpitopalvelusta

Finanssilan työntekijöiden työ on pitkälti verkkoyhteyksien, digitaalisten työkalujen sekä ohjelmistojen toimivuudesta kiinni, jonka vuoksi yritys on halunnut pysyä IT:n kehityksessä mukana. Siispä, kun Databros tarjosi Microsoft 365 -ympäristön ylläpitoa osana palveluvalikoimaansa, oli valinta helppo. Näin yleisimmät ohjelmat ja M365-ympäristö pysyisivät ajan tasalla ilman, että Finanssilan henkilökunnan tarvitsee huolehtia siitä.

Nykyään Databros huolehtii päivitysten lisäksi myös siitä, että Finanssilan tärkeät tiedot ovat varmuuskopioituna pilvipalveluun. Lisäksi Databros opastaa tarvittaessa yrityksen henkilökuntaa M365-ympäristön toiminnallisuuksien käyttöönotossa sekä tarkkailee tietoturvan tilaa ja raportoi mahdollisista poikkeamista.

Databros antaa myös Finanssilalle kehitysehdotuksia M365-ympäristön käytön tehostamiseksi. Finanssilan väelle Databros on pitänyt koulutuksia esimerkiksi Teams-ohjelman käytöstä sekä tietoturva-asioista.

”Käsittelemme asiakkaiden taloustietoja, joten tietoturvan merkitys on meille keskeinen. Nykyään lähes kaikki tietomme ovat verkossa, ja haluamme, että henkilökuntamme on perillä tietoturvasta”, Nivukoski kertoo.

Finanssilalle on myös tärkeää, että yrityksessä ei tuudittauduta siihen, että tietoturvan suhteen kaikki on hyvin, kun asiat kerran hoidetaan kuntoon. Sen sijaan Finanssila haluaa olla koko ajan kuulolla myös IT-alan uusimmista tuulista. Tässä asiantunteva kumppani, joka seuraa aktiivisesti alaansa, on yritykselle arvokas.

Ripeää ja joustavaa palvelua

Nivukoski kiittelee Databrosia siitä, että ongelmiin saadaan nopeasti ratkaisut, eikä niitä pallotella henkilöltä toiselle. Kumppanina Databrosin kanssa toimiminen on ollut joustavaa.

”Meidän kokoisemme yritys painii jatkuvasti sen kanssa, että miten pitää hallinnon kulut kurissa. Databrosilla tunnistetaan ja ymmärretään tällaisen yrityksen näkökulmaa, ja osataan ehdottaa meille sopivia ratkaisuja”, Nivukoski kiittelee.

Databrosin henkilökunta on pystynyt Nivukosken mukaan auttamaan Finanssilaa nopeallakin aikataululla, kun suunnitelmiin on tullut äkillisiä muutoksia. Lisäksi vaikkapa lähituen palvelut on saatu järjestettyä myös kauempana Databrosin toimialueesta sijaitseviin Kalajoen ja Loimaan toimipisteisiin Databrosin kumppaniverkostoa hyödyntämällä.

Todistetusti laadukkaita IT-palveluita

Jokin aika sitten Finanssilalla haluttiin tehdä riippumaton kolmannen osapuolen auditointi IT-ympäristön ja sen hallinnoinnin tilasta. Auditoinnin tulos ilahdutti paitsi Finanssilaa, myös Databrosia: Finanssilan IT-palveluita hallinnoitiin ja hoidettiin keskimääräistä paremmin kuin muissa saman kokoluokan yrityksissä. Panostaminen IT-ympäristön tasoon on siis todella kannattanut.

”Kaiken kaikkiaan yhteistyö meidän ja Databrosin välillä on ollut avointa ja välitöntä. Arvostamme pitkiä kumppanuuksia ja siksi näenkin, että teemme Databrosin kanssa yhteistyötä vielä pitkään”, Nivukoski summaa.

Kaikki asiakastarinat

Tilitoimisto Finanssila Oy on perustettu vuonna 2015, kun kolme itsenäistä yrittäjää yhdisti toimintansa. Finanssila tarjoaa taloushallinnon palveluita maatilayrityksille ympäri Suomen. Yrityksellä on tätä nykyä yli 20 työntekijää ja kolme toimipaikkaa, jotka sijaitsevat Kauhavalla, Kalajoella sekä Loimaalla.

Ota yhteyttä

Mika Haikola


050 591 6011