ONKO PAIKALLISELLE KONESALIPALVELULLE TARVETTA?

Onko paikalliselle konesalipalvelulle tarvetta?

Paikallinen palvelin, pilvipalvelu, konesalipalvelu vai hybridi-ratkaisu? Näitä pohditaan kaiken kokoisten yritysten liiketoimintaratkaisuiden osalta entistä useammin. Erityisesti pk-yritysten tarpeet muuttuvat nopeasti palveluiden ja sovellusten kehittyessä.

Pilvipalvelut valtaavat palvelutarjoamaa vauhdilla. Microsoft O365 on vallannut markkinan ja vienyt asiakkaat sitä myötä pilvipalveluiden käyttäjiksi. ERP-toimittajat vahvasti suosittelevat kustannustehokkaita SaaS-ratkaisuita ohjelmistojen hankintamalliksi. Tarvitaanko siis paikallista palvelinta tai konesalipalvelua?

Kyllä, tarve paikalliselle palvelimelle tai konesalipalvelulle on edelleen olemassa. Käyttökohteita ovat AD-käyttäjätietokanta, tiedostojen hallinta, latenssikriittiset tietokantapalvelut sekä toimialakohtaiset ohjelmistot. Osa palveluista on latenssiriippuvaisia, jolloin palvelimen etäisyydellä on merkitystä. Tällöin asiakkaan omissa tiloissa oleva palvelin tai lähellä sijaitseva konesalipalvelu ovat parhaita vaihtoehtoja toteutukselle. Myös varmistusratkaisut ja niiden nopea palauttaminen tuotantokäyttöön ovat usein käytettyjä palveluita paikallisesta konesalista.

Oman palvelimen hankinta on hyvin perusteltua tilanteissa, joissa liiketoiminnan tarpeet ovat hyvin stabiileja seuraavat vuodet. Kuitenkin pk-yrityksissä tarpeet voivat muuttua merkittävästi lyhyelläkin aikavälillä, jolloin paikallinen konesalipalveluita tarjoava toimija on erityisen hyvä vaihtoehto. Tässä ratkaisussa toteutuvat korkea käytettävyys, joustava palvelun hankintamalli sekä paikallisten asiantuntijoiden apu.

Databros Services:n tietoturvallinen paikallinen konesali täyttää 24/7 korkeankäytettävyyden vaatimukset. Ota yhteyttä ja tule tutustumaan ratkaisuvaihtoehtoihimme. Mietitään yhdessä yrityksellenne paras ratkaisu nykyhetkeen sekä tulevaisuuden tarpeisiin!

Soita meille ja katsotaan juuri teille räätälöity ratkaisu!

Seinäjoki:
Jari Saari
020 764 1217
jari.saari@databros.fi

Vaasa:
Mika Haikola
050 591 6011
mika.haikola@databros.fi